We hebben gisteravond hier bij guesthouse Memushi boven op het terras gegeten... lamsvlees (minstens een kilo voor ons beiden!) zo zacht dat een mes eigenlijk niet nodig was, een giga salade, tzaziki en iets lokaals: qifqi, een soort rijstballetjes met een lekker pittig groente prutje. Dit alles stond binnen een uurtje op tafel waarvoor verontschuldigd werd, maar we waren zelf te laat met zeggen dat we hier ook wilden eten... Na dit copieuze maal nog even lekker uitgebuikt met een biertje en toen naar bed. De chef gezegd dat het vlees heeeeel erg lekker was en hij straalde helemaal! Zijn gezicht sprak boekdelen.
Om half negen ontbijt, simpel maar met heerlijke zelfgemaakte abrikozenjam, koffie, thee gaan we morgen proberen, soort pannenkoekjes, brood, gekookt ei en worstjes. Tevens besloten dat we hier vanavond weer willen eten en ook gelijk maar besteld. Na het ontbijt op pad naar de burcht, via de pittoreske voetgangerszone die momenteel deels nieuw bestraat wordt met kleine rotsblokjes/stenen, allemaal handwerk en maatwerk. Vanaf de burcht een mooi uitzicht over het stadje en verder een hoop wapengekletter uit verschillende perioden. Op de weg naar beneden onze vochthuishouding weer in balans gebracht. En dan even tijd voor een klein tukkie. Het is gewoon te warm om in de middag van 2 tot 4 ook maar iets te doen. De locals doen het ook en weten vast wel wat verstandig is. Na het slapen weer naar het centrum om te kijken of ik een datakaartje kan kopen voor de telefoon zodat ik contact kan hebben met de buitenwereld. Morgen maar weer verder...
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
-
Und so wollen wir fahren in der Reihenfolge der Länder: Griechenland Albanien Mazedonien Kosovo Montenegro Bosnien/Herz...
-
Makrygialos - Larisa Das Bier (alkoholfrei!) und den Schlaf haben wir uns heute hart erarbeitet: heiß wie immer, ich glaube, dass wird so...
-
Heute in 2 Wochen, am 2. August, geht es los. Lange überlegt und geplant, wohin die Reise gehen soll. Routen erstellt und verworfen. Das Fah...
Vraag om het recept van het lamsvlees....
AntwortenLöschenBeste Eric, wat je beschrijft tijdens de maaltijd klinkt zooo lekker ... laat me je wat recepten geven en dan, als je weer in de buurt bent, kook je voor ons ... we keren dan weer Vlag rond ...glg S.
AntwortenLöschenMooie foto's! Als je toch met recepten bezig bent; ik ben ook benieuwd naar dat groene prutje bij de qifqi. Op een Albanese site zag ik het recept van de rijstballetjes, nu nog een vertaalprogramma vinden.
AntwortenLöschen